top of page
Hert

Begin 2023 boden we via het IVN afdeling Dronten een klimaatcursus. De cursus geeft een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden om positief naar de toekomst te blijven kijken.

KLIMAATCURSUS

In zes avonden en een excursie aan de slag met klimaatverandering:

  • Introductie

  • het systeem Aarde (basiskennis: hoe werkt ons klimaat?)

  • de invloed van de mens op het klimaat (oorzaken door mensen veroorzaakte klimaatverandering)

  • de huidige effecten van klimaatverandering op de mens

  • maak jouw persoonlijk Klimaatactieplan

CURSUSAFGELOPEN

IVN afdeling Dronten startte 16 januari met de klimaatcursus. “In de cursus krijg je achtergrondinformatie over het klimaat en de invloed van mensen op de recente veranderingen”. De cursus geeft daarnaast de mogelijkheid om met elkaar te praten over eigen ervaringen en gedachten over de klimaatveranderingen. “In de cursus krijg je de gelegenheid om zelf iets te bedenken waarmee je in actie kan komen. Jij kan zelf ook een kleine bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving”.

De cursus werd gegeven op maandagavonden van 19.00 tot 21.30 uur in Ontmoetingspark Buiten!. Op 16 januari was de eerste avond, op 23 en 30 januari en 6 en 18 februari stonden de andere bijeenkomsten gepland. 

OVERIVN

Door jong en oud actief te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is, wil IVN een natuurbewuste gedragsverandering bereiken. 170 professionals, ruim 29.000 leden en 162 vrijwilligersafdelingen in heel Nederland organiseren projecten, campagnes, cursussen en vele natuuractiviteiten.

bottom of page