top of page
Houten Bestek

Van 5 tot en met 12 mei organiseren we de Fairtradeweek.  We vieren dit met verschillende activiteiten. 

FAIRTRADEWEEK - 5 tm 12 MEI

Van 5 tot en met 12 mei organiseren we de Fairtradeweek.  In Dronten vieren we dit met verschillende activiteiten. 

 

Op deze pagina tref je meer informatie over deze activiteiten, de komende tijd publiceren we regelmatig updates en nieuwe onderdelen.  

image004.jpg
FAIRTRADEMAALTIJD - Zondag 5 mei

In Dronten organiseren we als start van de Fairtradeweek een gratis Fairtrade maaltijd bij Ontmoetingspark Buiten. In samenwerking met Stichting Wende2001 bieden we deze dag een gratis Fairtrade lunch, omlijst met muziek, gastsprekers en een vertelvoorstelling. In totaal zijn er 80 plaatsen beschikbaar deze dag.

Vrijheidsmaaltijden002.jpg
EERLIJKEWINKELROUTE - 6 tm 12 mei

​Eerlijk en verantwoord boodschappen doe je eenvoudig via de Eerlijke Winkelroute. De route toont een overzicht van bedrijven en winkels in Dronten die Fairtrade en duurzame producten aanbieden. Een overzicht van alle deelnemers tref je via www.eerlijkewinkelroute.org De deelnemers aan de Eerlijke Winkelroute besteden gedurende de Fairtradeweek  extra aandacht aan hun Fairtrade en duurzaam assortiment, met dit jaar een focus op kleding (Fair Fashion). 

Winkeliers die meer informatie willen of mee willen doen kunnen contact opnemen via onderstaande button.

ew-logo.jpg
INSPIRATIEBIJEENKOMST - Woensdag 8 mei

Op woensdag 8 mei organiseren we een inspiratiebijeenkomst voor bedrijven en organisaties waarin tips en ervaringen over Fairtrade worden gedeeld. Deze avond vindt plaats bij Bocca Coffee in Dronten.  Meer informatie volgt... 

Wil je als ondernemer of vertegenwoordiger van je organisatie aanwezig zijn deze avond. Aanmelden kan gratis via onderstaande button. Laat even weten met hoeveel personen je wenst te komen. Je ontvangt per omgaande een bevestiging.

LESBRIEFFAIRFASHION - Online

Het thema gedurende deze Fairtradeweek is FairFashion, Speciaal voor het basisonderwijs is een lesbrief met dit thema samengesteld. deze is voor scholen icm het boekje ‘Kleren genoeg!’ te gebruiken.

 

‘Kleren genoeg!’ is deel 3 in de serie Onze Wereldboeken. De prentenboeken enthousiasmeren kinderen na te denken over belangrijke onderwerpen in onze samenleving; en in actie te komen om de wereld mooier, gezonder en duurzamer te maken.

1200x921.jpg
WERELDFAIRTRADEDAG - Zaterdag 11 mei

Op zaterdag 11 mei viert de Wereldwinkel in en rondom haar pand aan het Ruim de Wereldfairtradedag met een speciaal programma.

 

Zo tref je voor de deur van de Wereldwinkel een kraam met kleding, sierraden, hoeden, tassen, sjaals en sokken. Organiseren we een modeshow met eerlijke kleding, is er een proeverij van Fairtrade gerechten van Mixblik. De muzikale omlijsting deze dag wordt verzorgd door de AZC band, een steeds veranderende groep zangers en muzikanten uit het AZC te Dronten

345655346_6115664421814017_6618840560156390291_n.jpg
bottom of page