top of page
Party Theepot

FAIRTRADEWEEK 5 TM 12 MEI

STADSCENTRUM DRONTEN

flyer-fairtradeweek-2024.jpg
FAIRTRADEWEEK - 5 tm 12 MEI 2024

Van 5 tot en met 12 mei organiseerden we de Fairtradeweek. We vierden dit met verschillende activiteiten. We begonnen op bevrijdingsdag met een Fairtrade maaltijd bij Ontmoetingspark Buiten. 

In de week volgend waren er vervolgens meerdere activiteiten. We sloten de week af met een feestelijke dag rondom de Wereldwinkel.

Op deze pagina tref je meer informatie over de verschillende activiteiten

flyer-fairtradeweek-2024.jpg
vrijheidsmaaltijd.jpg
FAIRTRADEMAALTIJD - Zondag 5 mei

In Dronten organiseerden we als start van de Fairtradeweek een gratis Fairtrade maaltijd bij Ontmoetingspark Buiten. In samenwerking met Stichting Wende2001 boden we deze dag een gratis Fairtrade lunch, omlijst met muziek, gastsprekers en een vertelvoorstelling. 

eerwlijkewinkelroute.jpg
EERLIJKEWINKELROUTE - 6 tm 12 mei

​Eerlijk en verantwoord boodschappen doe je eenvoudig via de Eerlijke Winkelroute. De route toont een overzicht van bedrijven en winkels in Dronten die Fairtrade en duurzame producten aanbieden. Een overzicht van alle deelnemers tref je via www.eerlijkewinkelroute.org De deelnemers aan de Eerlijke Winkelroute besteden gedurende de Fairtradeweek  extra aandacht aan hun Fairtrade en duurzaam assortiment, met dit jaar een focus op kleding (Fair Fashion).  

fairfashion-suydersee.jpg
FAIRFASHION - Aanbod in Suydersee

Weet jij waar je kleding is gemaakt en hoe de arbeidsomstandigheden zijn? Het Fairtrade label is een garantie naar de klant toe dat alle stappen in de productieketen, van de teelt van grondstoffen tot het uiteindelijke kledingstuk, voldoen aan eerlijke arbeidsomstandigheden en milieuvriendelijke praktijken.

In Dronten kun je bij verschillende winkels terecht voor Fairfashion. we hebben ze op een rijtje gezet voor je. Daarnaast had de Wereldwinkel op zaterdag 11 mei een mooi assortiment aanwezig. 

fairfashion.jpg
LESBRIEFFAIRFASHION - Online

Het thema gedurende deze Fairtradeweek is FairFashion, Speciaal voor het basisonderwijs is een lesbrief met dit thema samengesteld. deze is voor scholen icm het boekje ‘Kleren genoeg!’ te gebruiken.

 

‘Kleren genoeg!’ is deel 3 in de serie Onze Wereldboeken. De prentenboeken enthousiasmeren kinderen na te denken over belangrijke onderwerpen in onze samenleving; en in actie te komen om de wereld mooier, gezonder en duurzamer te maken.

fairtradedag.jpg
WERELDFAIRTRADEDAG - Zaterdag 11 mei

Op zaterdag 11 mei vierde de Wereldwinkel in en rondom haar pand aan het Ruim de Wereldfairtradedag met een speciaal programma.

 

Zo trof je voor de deur van de Wereldwinkel een kraam met kleding, sierraden, hoeden, tassen, sjaals en sokken. Organiseerden we een modeshow met eerlijke kleding, was er een proeverij van Fairtrade gerechten van Mixblik. De muzikale omlijsting deze dag werd verzorgd door de AZC band, een steeds veranderende groep zangers en muzikanten uit het AZC te Dronten

bottom of page