top of page
energiecoaches-header-ndd.png

Het energieklusteam voert eenvoudige kleine klusjes bij inwoners thuis uit. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van radiatorfolie of het vervangen van de douchekop voor een waterbesparende variant.

Word energieklusser in de gemeente Dronten (20maart2024)

Lijkt het jou leuk om buurtgenoten praktisch op weg te helpen met energiebesparing? Sluit je dan aan bij het nieuwe energieklusteam van gemeente Dronten! Een energieklusser helpt inwoners met het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen, zoals het bevestigen van een brievenbusborstel tegen de tocht. Iedere energieklusser ontvangt voor elke klus een vrijwilligersvergoeding van de gemeente en kan zelf aangeven wanneer hij of zij beschikbaar is.

Energieklusteam - foto 1.1.jpg

Korte training en praktijkoefeningen
Iedereen die zich heeft opgegeven, krijgt een korte training van een dagdeel. De aanstaande klussers leren tijdens deze training hoe ze de maatregelen kunnen aanbrengen, wat voor soort vragen ze van inwoners kunnen verwachten en hoe ze hen het beste verder kunnen helpen. De training wordt afgesloten met een aantal praktijkoefeningen. Wie de training goed heeft afgerond, ontvangt een certificaat.


Aanmelden als energieklusser
Platform Duurzaam Nederland verzorgt - namens de gemeente – de training en begeleidt de vrijwilligers. Wie zich wil aanmelden, kan dit doen via de website van Platform Duurzaam Nederland

OVERPLATFORMDUURZAAMNEDERLAND

Het trainen en begeleiden van de energiecoaches wordt namens gemeente Dronten verzorgd door Platform Duurzaam Nederland.

 

Platform Duurzaam Nederland is een onafhankelijke organisatie die overheden en organisaties ondersteunt bij het verduurzamen van hun dorp of stad.Platform Duurzaam Nederland is een onafhankelijke organisatie die overheden en organisaties ondersteunt bij het verduurzamen van hun dorp of stad.

bottom of page