top of page
Houten Bestek

De werkgroep Fairtrade wil door middel van het organiseren van evenementen en publiciteit voor Fairtrade en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen de kennis hieromtrent verhogen.

WERKGROEPFAIRTRADE
De werkgroep Fairtrade in Dronten maakt onderdeel uit van het netwerk en wil door middel van het organiseren van evenementen en publiciteit voor Fairtrade en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen de kennis hieromtrent verhogen.
ONZEACTIVITEITEN

Het jaar rond genereren we aandacht voor en vergroten we de kennis omtrent Fairtrade door het ondernemen we meerdere activiteiten:

FAIRTRADEMAALTIJD

In Dronten organiseren we als start van de Fairtradeweek een gratis Fairtrade maaltijd bij Ontmoetingspark Buiten. In samenwerking met Stichting Wende2001 bieden we deze dag een gratis Fairtrade lunch, omlijst met muziek, gastsprekers en een vertelvoorstelling. In totaal zijn er 80 plaatsen beschikbaar deze dag.

FAIRTRADEONDERNEMEN?

Wil je een actieve bijdrage leveren aan een eerlijke wereld? Je kan ook voor jouw bedrijf of organisatie een eigen Fairtrade titel behalen. We begeleiden je in het proces tot verkrijgen van deze titel in drie stappen. We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

EERLIJKEWINKELROUTE

Eerlijk en verantwoord boodschappen in Dronten doe je eenvoudig via de Eerlijke Winkelroute. De route door het Stadscentrum Suydersee toont een overzicht van bedrijven en winkels  die Fairtrade en duurzame producten aanbieden. De winkels en horecavestigingen zijn te herkennen aan een speciale sticker. De Eerlijke Winkelroute is een initiatief van de werkgroep Fairtrade. Via de website www.eerlijkewinkelroute.org kun je kennismaken met het winkelaanbod in Dronten aan fairtrade en duurzame producten. Alle aanbieders staan via de website overzichtelijk gerangschikt. 

SPREEKBEURTKOFFER

Met de spreekbeurtkoffer kunnen leerlingen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs aan de slag met hun spreekbeurt of presentatie over Fairtrade. De koffer is drie weken gratis te lenen via de Wereldwinkel.

JAARLIJKSEFAIRTRADEDAG

Jaarlijks organiseren we in de maand mei de Fairtradedag in Dronten. Met verschillende organisaties vragen we op deze feestelijke dag meer aandacht voor Fairtrade en willen we de kennis hieromtrent vergoten. 

Meer informatie volgt
FAIRTRADEGEMEENTE
De werkgroep Fairtrade in Dronten, bestaande uit lokale organisaties en bedrijven, zet zich sinds 2009 in voor het verkrijgen en behouden van de titel Fairtrade gemeente.  Ook voor 2024 is de titel verleent aan Dronten. Om een Fairtrade Gemeente te mogen zijn heeft de Gemeente Dronten zich aan een zestal criteria verbonden: het instellen van de lokale werkgroep, het inkopen van producten en in beleid vertalen van Fairtrade, het bevorderen van verkoop van Fairtrade producten, en bevorderen van kennis over Fairtrade, het organiseren van evenementen en publiciteit voor Fairtrade en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
Vrijheidsmaaltijd kopie.png
brochure-ft-voor-bedr-defdruk-1.png
MF02338 foto opening Fairtradedag Dronten 2023.jpg
bottom of page