top of page
Houten Bestek

De werkgroep Fairtrade wil door middel van het organiseren van evenementen en publiciteit voor Fairtrade en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen de kennis hieromtrent verhogen.

WERKGROEPFAIRTRADE
De werkgroep Fairtrade in Dronten maakt onderdeel uit van het netwerk en wil door middel van het organiseren van evenementen en publiciteit voor Fairtrade en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen de kennis hieromtrent verhogen.
ONZEACTIVITEITEN

Het jaar rond genereren we aandacht voor en vergroten we de kennis omtrent Fairtrade door het ondernemen we meerdere activiteiten:

TITELAANVRAGEN?

Wil je een actieve bijdrage leveren aan een eerlijke wereld? Je kan ook voor jouw bedrijf of organisatie een eigen Fairtrade titel behalen. We begeleiden je in het proces tot verkrijgen van deze titel. Via deze website kun je een aanvraagformulier voor titel toekenning inzenden.

brochure-ft-voor-bedr-defdruk-1.png
EERLIJKEWINKELROUTE

Eerlijk en verantwoord boodschappen in Dronten doe je eenvoudig via de Eerlijke Winkelroute. De route door het Stadscentrum Suydersee toont een overzicht van bedrijven en winkels  die Fairtrade en duurzame producten aanbieden. De winkels en horecavestigingen zijn te herkennen aan een speciale sticker. De Eerlijke Winkelroute is een initiatief van de werkgroep Fairtrade. Via de website www.eerlijkewinkelroute.org kun je kennismaken met het winkelaanbod in Dronten aan fairtrade en duurzame producten. Alle aanbieders staan via de website overzichtelijk gerangschikt. 

ew-logo.jpg
SPREEKBEURTKOFFER

Met de spreekbeurtkoffer kunnen leerlingen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs aan de slag met hun spreekbeurt of presentatie over Fairtrade. De koffer is drie weken gratis te lenen via de Wereldwinkel.

FAIRTRADEGEMEENTE
De werkgroep Fairtrade in Dronten, bestaande uit lokale organisaties en bedrijven, zet zich sinds 2009 in voor het verkrijgen en behouden van de titel Fairtrade gemeente.  Ook voor 2024 is de titel verleent aan Dronten. Om een Fairtrade Gemeente te mogen zijn heeft de Gemeente Dronten zich aan een zestal criteria verbonden: het instellen van de lokale werkgroep, het inkopen van producten en in beleid vertalen van Fairtrade, het bevorderen van verkoop van Fairtrade producten, en bevorderen van kennis over Fairtrade, het organiseren van evenementen en publiciteit voor Fairtrade en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
JAARLIJKSEFAIRTRADEWEEK

Jaarlijks organiseren we in de maand mei de Fairtradeweek in Dronten. Met verschillende organisaties vragen we in deze week meer aandacht voor Fairtrade en willen we de kennis hieromtrent vergroten. 

In 2024 vond de Fairtradeweek plaats van 5 tot en met 12 mei. We begonnen op 5 mei met een Fairtrade Bevrijdingsmaaltijd. Volgend in de week werden meerdere activiteiten gepland.

image004.jpg
bottom of page