top of page
Houten Bestek

De werkgroep Fairtrade in Dronten, bestaande uit lokale organisaties en bedrijven, zet zich sinds 2009 in voor het verkrijgen en behouden van de titel Fairtrade gemeente.

EERLIJKEWINKELROUTE

Eerlijk en verantwoord boodschappen in Dronten doe je eenvoudig via de Eerlijke Winkelroute. De route door het Stadscentrum Suydersee toont een overzicht van bedrijven en winkels  die Fairtrade en duurzame producten aanbieden. De winkels en horecavestigingen zijn te herkennen aan een speciale sticker. De Eerlijke Winkelroute is een initiatief van de werkgroep Fairtrade. Via de website www.eerlijkewinkelroute.org kun je kennismaken met het winkelaanbod in Dronten aan fairtrade en duurzame producten. Alle aanbieders staan via de website overzichtelijk gerangschikt. 

SPREEKBEURTKOFFER

Met de spreekbeurtkoffer kunnen leerlingen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs aan de slag met hun spreekbeurt of presentatie over Fairtrade. De koffer is drie weken gratis te lenen via de Wereldwinkel.

FAIRTRADEONDERNEMEN?

Wil je een actieve bijdrage leveren aan een eerlijke wereld? Je kan ook voor jouw school en voor jouw Hogeschool of Universiteit een eigen Fairtrade titel behalen. Maar ook voor jouw kerk, restaurant, ziekenhuis, club, vereniging, waterschap zijn criteria opgesteld. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

FAIRTRADEGEMEENTE
De werkgroep Fairtrade in Dronten, bestaande uit lokale organisaties en bedrijven, zet zich sinds 2009 in voor het verkrijgen en behouden van de titel Fairtrade gemeente.  Ook voor 2022/2023 is de titel verleent aan Dronten. Om een Fairtrade Gemeente te mogen zijn heeft de Gemeente Dronten zich aan een zestal criteria verbonden: het instellen van de lokale werkgroep, het inkopen van producten en in beleid vertalen van Fairtrade, het bevorderen van verkoop van Fairtrade producten, en bevorderen van kennis over Fairtrade, het organiseren van evenementen en publiciteit voor Fairtrade en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

bottom of page