top of page
Leeg klaslokaal

Ga jij je spreekbeurt of presentatie doen over Fairtrade? Hartstikke goed, op deze pagina helpen we je graag op weg met info en tips.

SPREEKBEURTPRESENTATIE

Ga jij je spreekbeurt of presentatie doen over Fairtrade? Hartstikke goed, op deze pagina helpen we je graag op weg met informatie, tips en trucs om je spreekbeurt tot een succes te maken. Naast de informatie op deze pagina (en via links) kun je via de Wereldwinkel in Dronten ook een spreekbeurtkoffer lenen en bij de FlevoMeer Bibliotheek informatie vinden in boeken. 

Veel succes alvast met je spreekbeurt.

SPREEKBEURTKOFFER

Met de spreekbeurtkoffer kun je aan de slag met je spreekbeurt of presentatie over Fairtrade. De koffer is drie weken gratis te lenen via de Wereldwinkel, zij zitten aan Het Ruim 83 in het centrum.

In de koffer zit een poster om in de klas op te hangen. Naast diverse boekjes en folders bevat de koffer ook enkele Fairtrade producten en een leuk educatief fotospel. Achtergrond informatie over eerlijke handel en kinderarbeid maken de koffer compleet.

INFORMATIESHEETS

We hebben voor je een drietal informatie-sheets gemaakt die je hier kunt downloaden. Deze pdf's gaan over Fairtrade Algemeen, Fairtrade Criteria en Fairtrade in Dronten. Download ze hieronder:

 

KAHOOTQUIZ

Aan het eind van je spreekbeurt of presentatie is het leuk om te zien of iedereen goed heeft opgelet. We hebben voor jou twee Kahoot quizzen gemaakt, die je met je klas kunt spelen. Je vindt ze hieronder:

WEBLINKS

Je kunt bij FlevoMeer Bibliotheek informatie vinden voor je spreekbeurt over Fairtrade, maar ook online kun je veel vinden. We hebben de belangrijkste links even voor je op een rijtje gezet.

bottom of page