wfd4.jpg

Het jaar rond organiseren we activiteiten voor zowel het basis- en voortgezet onderwijs als voor bedrijven, organisaties en particulieren.

TOEKOMSTSTOEL
tafel.png

De Toekomststoel is een lege stoel die in iedere vergadering en elk overleg de toekomstige generatie vertegenwoordigt en ons eraan helpt herinneren om duurzaamheid mee te wegen in de beslissingen voor de toekomst. Het is een concept wat landelijk al op meer plekken is uitgevoerd.

 

Het project wordt in Dronten uitgevoerd in opdracht van FlevoMeer Bibliotheek door studenten van Aeres Hogeschool en wordt in een competitievorm gegoten met als deelnemers middelbare schoolklassen van de gemeente. Zij gaan de strijd met elkaar aan voor het beste duurzame idee met als prijs een Toekomststoel. Een jaar lang zal de Toekomststoel deze klas vertegenwoordigen.

Iedere dag kun je tijdens het winkelen in Dronten kiezen voor Fairtrade producten. Hiervoor is de Eerlijke Winkelroute opgezet. De winkels en horecavestigingen zijn te herkennen aan een speciale sticker.

 

De Eerlijke Winkelroute is een initiatief van de werkgroep fairtrade, . Via de website www.eerlijkewinkelroute.org kun je kennismaken met het winkelaanbod in Dronten aan fairtrade en duurzame producten. Alle aanbieders staan via de website overzichtelijk gerangschikt. 

EERLIJKEWINKELROUTE
shopper.png
DUURZAAMHEIDSWEEK
lamp.png
  • Van 3 tm 10 oktober vindt de Duurzaamheidsweek plaats

  • Digitaal lespakket voor basisonderwijs.

  • Promoteams gedurende de week in Suydersee, centrum Biddinghuizen en Swifterbant.

  • Vrijdag Blijdag binnen het thema.

  • In een kleine festivalsetting vieren we de start van de duurzaamheidsweek op het Havenplein met muziek en lekkere hapjes van de streekmarkt. 

info volgt
DOEOOKMEE
lamp.png
  • Organiseer je een activiteit of evenement waarbij duurzaamheid en/of fairtrade een belangrijke rol speelt, of zelfs het hoofddoel is? Laat het ons weten. We kunnen een ondersteunende rol spelen, aandacht genereren voor je activiteit en je in contact brengen met relevante partijen.  

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief

Dank voor je aanmelding